Adriaan Breunis

Adriaan Breunis studeerde een tijdlang kunstgeschiedenis, schoolmuziek en viool in Amsterdam, voordat hij uiteindelijk altviool studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Gisella Bergman en Vladimir Mendelssohn. Hij volgde jazz-improvisatielessen bij Simon Rigter en orkestdirectielessen bij Hans Leenders. Adriaan is altviolist in verschillende avontuurlijke ensembles zoals Quartet Quinetique, een strijkkwartet dat buiten de paden van het klassieke repertoire treedt en Fuse, de huisband van Podium Witteman. Adriaan is voorts werkzaam als remplaçant bij o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Metropole Orkest. Hij was aanvoerder altviool van de Mannheimer Philharmoniker en van het Ensemble Béziers Musikè o.l.v. Jean Bernard Pommier. Hij is regelmatig in de studio te vinden voor uiteenlopende opnamesessies en speelde mee in theatervoorstellingen van Bob Fosko, Lilian Hak en Wende Snijders.

Eva van Haaften

Eva van Haaften is in het laatste jaar van haar masteropleiding aan het conservatorium van Amsterdam onder begeleiding van Barnabás Kelemen. Eva is groot liefhebben van Kamermuziek en speelde al samen met o.a. Janine Jansen, Daniel Rowland, Rosanne Phillipens, Lázsló Fenyö van het Kelemen quartet en Severin von Eckardstein. Eva won prijzen op de Iordens viooldagen en ze won het Davina van Wely concours in 2009. Veelvoudig soleerde ze met orkesten zoals het Atheneum Kamerorkest, Studentenorkest Mira, het Haydn Jeugd Strijkorkest, het Mozart Ensemble, het Noordelijke Bach Consort, de Hanze Symphony en het Noord Nederlands Orkest. Eva volgde lessen van o.a. Mauricio Fuks, Ilona Sie Dhian Ho, Alexander Kerr, Liviu Prunaru, Ivry Gitlis, Ida Haendel, Joszef Lendvay en Alina Pogostkina.
Eva bespeelt een viool gemaakt door Nicolás Lupot, 1816, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Karin Leutscher

Karin Leutscher, fluitiste, geboren te Haarlem, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij professor Harrie Starreveld. Karin slaagde cum laude voor de tweede fase opleiding in 2001. Zij ontving in dat jaar ook een studiebeurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds om lessen te kunnen volgen bij Jacques Zoon te Berlijn.
Karin remplaceert tegenwoordig veelvuldig bij verschillende beroepsorkesten waaronder Het Balletorkest en Het Gelders Orkest. Sinds 2004 maakt Karin deel uit van het Eolian Ensemble (blaaskwintet en piano) Naast de reguliere concertpraktijk werkt Karin ook graag mee aan muziektheaterproducties.

Justa de Jong

Justa de Jong volgde haar eerste cellolessen bij Hans Woudenberg en Piet Veenstra. Op het koninklijk conservatorium in DenHaag voltooide zij haar bachelor bij Monique Bartels en haar master bij Godfried Hoogeveen.
Tijdens haar studie ontwikkelde zij een grote belangstelling voor kamermuziek en hedendaagse muziek. Michel van der Aa componeerde Oog voor haar, een solostuk voor cello en tape.
Na haar studie werd zij aangenomen bij het Residentie Orkest, daarnaast speelt zij in het Couperus kwartet dat uit vier cellisten bestaat en in diverse andere ensembles. Met het Haagse dansgezelschap de DDDD werkt zij regelmatig samen.

Diederik Ornée

Diederik Ornée (1983) is zeer regelmatig te horen in binnen- en buitenland met zowel moderne als historische klarinet. Hij is vaste klarinettist van Anima Eterna o.l.v. Jos van Immerseel; verder speelt hij regelmatig met de Philharmonie Zuidnederland, Budapest Orfeo Orchestra en Barokopera Amsterdam. In het verleden was hij te gast bij de Südwestphilharmonie Konstanz, de New Dutch Academy, Concerto d’Amsterdam, het Orchestra of the Age of Enlightenment, Amsterdam Baroque Orchestra en het Neues Barockorchester Berlin.

Diederik is hartstochtelijk kamermusicus en vormt met pianist Mark Toxopeus en saxofoniste Annelies Vrieswijk sinds 2011 het succesvolle Rodion Trio. In oktober 2013 was het Rodion Trio winnaar van de International Chamber Music Competition Almere. Als historisch klarinettist is Diederik verbonden aan het Apollo Ensemble. Daarnaast was hij de afgelopen jaren te gast bij o.a. het Ragazze Kwartet, het Dudok Kwartet, de Von Swieten Society en het Oneiros Ensemble. Tot 2014 was Diederik verbonden aan het Thalia Ensemble, dat in 2013 winnaar was van de York Early Music Young International Artists Competition.

Diederik studeerde moderne klarinet bij Herman Braune aan het Conservatorium van Amsterdam en haalde in 2006 zijn bachelor. Daarna vervolgde hij zijn studie in Trossingen (DE), waar hij moderne klarinet studeerde bij Prof. Chen Halevi en historische klarinet bij Ernst Schlader. Hij volgde masterclasses bij o.a. Emma Johnson, Eric Hoeprich, Ralph Manno, Lorenzo Coppola en Anthony Pay, bij wie hij in de zomer van 2005 een maand studeerde aan de Academia Chigiana in Siena. In 2010 en 2011 was hij deelnemer bij het Schleswig-Holstein Musik Festival, waar hij werkte met dirigenten en solisten als Christoph Eschenbach, Ivan Fischer en Isabelle van Keulen. In 2013 was Diederik academist bij het Orchestra of the Age of Enlightenment in Londen.

Diederik won o.a. een eerste prijs bij het Nationaal Concours van de SJMN, de Iris-Marquart prijs en de prijs voor beste solist van de DAAD (Deutsche Akademische AustauschDienst). Bovendien won hij tijdens zijn studie in Trossingen een bijzondere prijs voor sociaal engagement in het kader van de Landeslehrpreis Baden-Württemberg.

 

Arwen van der Burg

Arwen van der Burg studeerde altviool aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag bij Marjolein Dispa en Vladimir Mendelssohn. Al tijdens haar studie won ze een baan bij Holland Symfonia, het huidige Balletorkest, waar ze nu als plaatsvervangend aanvoerder speelt. Tevens speelt ze als freelancer bij verschillende orkesten in Nederland, zoals het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch orkest. Ze is vaste altvioliste van het Wings Ensemble en het Oneiros Ensemble en speelt als gast bij andere kamermuziekgroepen, waaronder het Valerius Ensemble. Naast haar muzikale carrière heeft Arwen een opleiding Arabische Taal & Cultuur afgerond en is ze docente Arabisch in haar eigen taalschool.

Johan Olof

Johan Olof studeerde viool aan het conservatorium van Utrecht. Hij speelt veel in Combattimento en remplaceert bij orkesten als het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.

Met het Oneiros Ensemble, dat hij samen met Liesbeth Vreeburg in 2011 oprichtte, laat Johan zijn wens in vervulling gaan om op hoog niveau kamermuziek te maken, spannende programmeringen samen te stellen en creatief ondernemer te zijn.

Een andere wens ging in 2014 in vervulling toen Johan orkest De KlankKast oprichtte, een kamerorkest bestaande uit jonge professionals. De KlankKast brengt een zeer breed publiek in aanraking met klassieke muziek door uitvoeringen te geven op uiteenlopende locaties. Zo speelde het orkest tijdens Sail, de Rollende Keukens, het Grachtenfestival en Festival Het Vrije Westen. Het orkest speelt staand, zonder dirigent en Johan voert aan als concertmeester.

Johan speelt op een viool van Cornelis Kleynman uit 1680 die hem ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Naast zijn carrière als violist is Johan zich ook gaan toeleggen op het dirigeren van orkesten. Hij is dirigent van het KLM symfonieorkest Airchestra en dirigeerde projecten bij Arnhem Sinfonietta, het Symfonie Orkest Eindhoven, Chorvereinigung Cantabile Gera en het Nijmeegs Strijkers Gilde.

Mara Oosterbaan

Mara Oosterbaan studeerde viool aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en rondde haar studie in 2012 af met de solo,-kamermuziek,-en orkestmaster  aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ilona Sie Dhian Ho en Philippe Graffin. Naast het veelvuldig spelen van kamermuziek was ze concertmeester bij het New Orchestra, Nationaal Jeugd Orkest en het Koninklijk Conservatorium orkest onder leiding van Benjamin Zander, Lawrence Foster  en Bas Wiegers.
Toen ze was afgestudeerd remplaceerde ze regelmatig in onder meer de Radio Kamerfilharmonie, het Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest en Amsterdam SInfonietta. Sinds vorig jaar heeft ze een plek als eerste violiste bij het Residentie Orkest en daarnaast speelt ze kamermuziek in verschillende ensembles.

Liesbeth Vreeburg

Liesbeth Vreeburg studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. In juni 2008 studeerde Liesbeth cum laude af voor haar eerste fase. Aansluitend volgde zij daar de master opleiding voor uitvoerend musicus, en studeerde af met een 9.5. In de master-fase legde ze zich onder andere toe op het hedendaagse repertoire voor harp, en improvisatie. Daarnaast verdiepte zij zich in de historische uitvoeringspraktijk op de single-action pedaalharpen uit de achttiende eeuw. Naast haar hoofdvaklessen bij Erika Waardenburg heeft zij lessen gevolgd bij Constance Allanic (renaissance- en barokharp), Ned McGowan (Karnatische muziek uit India),  gitarist Marc van Vugt (compositie) en organist Jaap Zwart (improvisatie).

Liesbeth is actief als musicus in diverse muziektheater- en kamermuziekensembles. Het door haar opgerichte Oneiros Ensemble speelde in de kleine zaal van het Concertgebouw in januari 2012. Met Theatergroep Fien toert ze door het hele land met hun jeugdtheatervoorstellingen. Zij werkte verder met het Noord-Nederlands Toneel, de Eef van Breen Group, S t a r g a z e  en Orkater.
Liesbeth werkt daarnaast als remplaçant bij de Nederlandse orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest, Het Gelders Orkest, het Balletorkest, voorheen Holland Symfonia, en het Koninklijk Concertgebouw Orkest.